05.11.2003 14:26

Uusi Meidän Perhe -lehti iloksi ja avuksi vanhemmille

Uusi erikoislehti perheille
Meidän Perhe -lehti iloksi ja avuksi vanhemmille

5.11.2003

Uusi erikoislehti, Meidän Perhe, tukee vanhempia kasvatustyössä ja antaa inspiroivia ideoita lapsiperheiden arkeen. Lehden ensimmäinen numero ilmestyy 23.3.2004. Konseptiltaan ainutlaatuisen elämänvaihelehden päätoimittaja on Kristiina Dragon.

Meidän Perhe -lehti tuo uudenlaisen aihepiirin suomalaiseen lehtikenttään. "Euroopassa ja USA:ssa on useita menestyneitä lehtiä, jotka käsittelevät 2-12-vuotiaiden lasten vanhemmuutta, nyt tuomme tämän aihepiirin myös suomalaisille lukijoille", Harraste- ja erikoislehtiyksikön johtaja Eve Vaasmaa Sanoma Magazines Finlandista sanoo.

Suomessa on yli 500 000 perhettä, joissa on 2-12-vuotiaita lapsia. "Nämä perheet ovat merkittävä kuluttajaryhmä ja lehden yksi tavoite onkin antaa tietoa ja näkökulmia järkevään kuluttamiseen. Lehti kattaa sisällöltään koko lapsiperheen ja kodin elämänpiirin", Eve Vaasmaa jatkaa. Sanoma Magazines Finlandissa uskotaan lehden saavuttavan 50 000 levikin parin vuoden kuluessa.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton pääsihteeri Eeva Kuuskoski tervehtii iloiten uutta lehteä ja toivoo kansalaisjärjestön ja uuden lehden välistä vuorovaikutusta. "Elämän pirstaloituminen, kasvavat vaatimukset työelämässä ja tukiverkostojen ohentuminen asettavat vanhemmille suuria haasteita selviytyä kasvatustehtävässään. Tärkeintä on nostaa yhdessä lapsen ja vanhemmuuden arvostusta."

Hyvänä asiana Eeva Kuuskoski näkee sen, että nykyvanhemmilla on paljon tietoa ja aitoa halua hoitaa lapsiaan. "Ilahduttavaa on, että perheiden kohtaamissa kovissakin paineissa hyvä lapsuus toteutuu."

Tietoa, tunnetta ja tosielämää
"Suhtautuminen lapsiperheiden elämään on julkisuudessa ollut ongelmakeskeistä. Rohkaisemme ihmisiä nauttimaan arjesta, elämään tässä ja nyt eikä sitten joskus", päätoimittaja, kahden pojan äiti Kristiina Dragon sanoo.

Kristiina Dragon on kokenut ja tunnustettu tekijä suomalaisessa lehtimaailmassa. Hän nauttii päästessään nyt luomaan aivan uudenlaista lehtityyppiä. "Meidän Perhe -lehti tukee vanhempia heidän kasvatustehtävässään. Samalla näytämme arjesta sen makeamman puolen, kannustamme vanhempia rentoutumaan ja nauttimaan elämästä lasten kanssa, mutta myös omasta ajasta hyvällä omallatunnolla."

Lehden ote on moderni, valoisa ja suvaitsevainen. Myös perheen käsite on laaja. "Perhe tarkoittaa lähiomaisten lisäksi uusia puolisoita, kummeja, ammattikasvattajia ja perheen ystäviä eli kaikkia tärkeitä ihmisiä lapsen elämässä."

Meidän Perhe -lehden ensimmäinen numero ilmestyy 23.3.2004 ja sen jälkeen kerran kuukaudessa. Lehden voi tilata tai ostaa irtonumeroina.

Lisätietoja:

Eve Vaasmaa, johtaja
Sanoma Magazines Finland
Puh. (09) 1201*
gsm 0400 414 297
eve.vaasmaa@sanomamagazines.fi

Kristiina Dragon, päätoimittaja
Meidän Perhe -lehti
Puh. (09) 1201*
gsm 040 522 8247
kristiina.dragon@sanomamagazines.fi